Met de winter voor de deur zoeken veel consumenten naar manieren om hun stookkosten te verlagen. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen, en het kan zo simpel zijn als een paar snelle doe-het-zelfverbeteringen aan het huis of een telefoontje naar uw lokale HVAC-bedrijf.

Dit zijn de drie meest effectieve en eenvoudige stappen die u binnen enkele uren kunt uitvoeren. Verlaag eerst de temperatuur op je thermostaat. 3 tot 5 graden voelt misschien niet als een groot verschil, maar na verloop van tijd kan het een fortuin kosten. In plaats van de hele warmtepomp deurne aan te zwengelen als het wat frisser begint te worden, draag je voor de warmte een trui.  systeem. Ten tweede zijn ruimteverwarmers veelzijdig, redelijk goedkoop en kunnen ze erg energiezuinig zijn als je je huiswerk doet. Het verwarmen van een of twee kamers die u gebruikt in plaats van uw hele huis, kan u geld besparen op verwarmingskosten en wordt vaak aanbevolen door overheidsdiensten. Ten slotte is het verweren van uw huis door waar nodig nieuwe deur- en raamafdichtingen toe te voegen of door lekken te dichten een eenvoudige en effectieve manier om ervoor te zorgen dat uw verwarmingssysteem niet tevergeefs werkt. Als u er nog geen heeft, kunt u overwegen dubbele beglazing te installeren, maar u moet mogelijk een klusjesman bellen om ze te installeren voor garantiedoeleinden.

Er zijn manieren om de efficiëntie te verhogen en tarieven te verlagen met een paar thuisprojecten, maar soms moeten andere opties worden besproken. Het kan een grotere investering vergen dan de hierboven geschetste kleine stappen, maar het is een langetermijnoplossing die zich terugbetaalt door uw stookkosten te verlagen. Hier zijn vier verwarmingsalternatieven die het overwegen waard zijn.

Overschakelen op aardgas: Volgens het ministerie van Energie zullen de kosten van olie die wordt gebruikt om huizen te verwarmen naar verwachting met bijna 31% stijgen. Een verwarmingssysteem op aardgas kan tussen $ 3 en $ 7.000 kosten om te installeren, maar het heeft ook andere voordelen, zoals de mogelijkheid om het te gebruiken om apparaten te laten werken, een open haard van brandstof te voorzien en water te verwarmen. Aangezien aardgas echter wordt geleverd door lokale nutsbedrijven, is het mogelijk niet in alle gebieden beschikbaar, dus neem contact op met uw plaatselijke leverancier.

Bovengrondse (geothermische) warmtepompsystemen: Geothermische warmtepompen worden steeds populairder als alternatieve manier om woningen en bedrijven te verwarmen. Ze werken door te vertrouwen op de relatief constante temperatuur van de aarde 3-5 voet onder het oppervlak. De kosten vooraf kunnen ontmoedigend zijn, maar volgens de EPA verdient het zichzelf in slechts vijf jaar terug en kan het het energieverbruik met 44-72% verminderen.

Zonne-verwarmingssystemen: Zonne-energie is zuinig, hernieuwbaar en milieuvriendelijk, waardoor het erg populair is bij veel consumenten. De initiële kosten lijken misschien exorbitant, maar de voordelen op de lange termijn zijn het zeker waard, aangezien het ministerie van Energie schat dat een goed ontworpen en geïnstalleerd zonnestelsel in 40-80% van de verwarmingsbehoefte van een huis kan voorzien.

Hout- of pelletkachels: Houtkachels werken veel efficiënter en veiliger dan vijf tot tien jaar geleden, en worden voor veel huiseigenaren een economische oplossing naarmate de gas- en oliekosten stijgen. De all-inclusive kosten bedragen ongeveer $ 1.000, waardoor het voor bijna elke huiseigenaar betaalbaar is. Pelletkachels daarentegen kosten tussen de $ 2 en 3.000 en worden gevoed door geperste houtpellets, maïskorrels, notenschillen of zaagsel. De Environmental Protection Agency zegt dat het een van de “schoonst brandende verwarmingstoestellen die momenteel beschikbaar zijn” is en is vrijgesteld van testvereisten voor rookemissie.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *