Laten we eerst een antieke vloerlamp definiëren. Natuurlijk worden staande lampen meestal op de vloer geplaatst in plaats van op een tafel, muur of plafond. De algemene definitie van antiek is iets van een verleden tijd. Dit zal de term uit het juridische domein halen en voor algemene doeleinden gebruiken. Een “leeftijd” wordt algemeen erkend en gedefinieerd als een lange, onbepaalde tijdsperiode die perfect past bij deze algemene definitie. Deze algemene definitie werkt perfect, aangezien de identificatie van “antieke vloerlampen” vrij nutteloos is zonder een periodeaanduiding. Daarom gebruik ik op basis hiervan de term antieke vloerlamp en vervang deze vaak door de term vintage vloerlamp. Deze discussie gaat niet in op een ander onderwerp op zich, de moderne reproductie van antieke lampen.

Steeds meer mensen leren de kwaliteit en stijl van antieke vloerlampen te begrijpen. Vooral omdat de meeste producten die tegenwoordig worden geproduceerd, gegoten kunststoffen zijn en letterlijk bedoeld zijn om weggegooid te worden. Sinds de eeuwwisseling maken de meeste en alle fabrikanten van vloerlampen hun lampen van zware metalen zoals gietijzer, messing, staal en gegoten zink, soms gecombineerd met marmer, onyx, glas en steen. Onze lampenwinkels restaureren deze antieke vloerlampen regelmatig om ze beschikbaar te maken voor wederverkoop en gebruik door de klant. Met 30 jaar ervaring is het duidelijk dat veel van deze antieke vloerlampen honderden jaren meegaan. Elektrische componenten, stoffen tinten en verfafwerkingen moeten vaak worden gerestaureerd, maar de meeste zijn van veel betere kwaliteit dan nieuwe luxe lampen die voor honderden dollars worden verkocht. Hieronder vind je nog meer verrassingen over deze verzamelkunstwerken.

Hoge kwaliteit, schoonheid en functionaliteit hebben een krachtige invloed gehad op de makers van antieke vloerlampen. Veel mensen zijn zich bewust van de uitstekende kwaliteit en schoonheid, maar staan ​​volledig versteld van de hoogontwikkelde functies en technische kenmerken. Er zijn te veel voorbeelden om hier op te noemen, maar ik zal er nog een paar noemen die belangrijk zijn.

De helderste lampen die tegenwoordig in elke winkel verkrijgbaar zijn, zijn ontworpen. Het is ook de meest veelzijdige lamp die je overal kunt kopen. Het gaat ook langer mee dan de meeste moderne lampen die je tegen elke prijs kunt vinden. Deze antieke vloerlamp is bekend onder tal van namen zoals 6 Way Floor Lamp, Reflector Floor Lamp en “JUNIOR”. Het ontwerp begint met een zware metalen voet, soms hoog versierd, met rechtopstaande buizen die naar een centraal stopcontact leiden, omringd door drie armlampen (in totaal vier lampen). Het middelste licht maakt gebruik van een 3-weg lamp (laag-gemiddeld-hoog) die een MOGUL-maat groter is dan een standaard fitting met een hoger wattage (100-200-300 watt). De drie armlampen worden bediend door een schakelaar die afzonderlijk een, twee of alle drie de armlampen kan inschakelen. Bovendien hadden veel van deze junioren een klein lampje onder de basis dat zorgde voor een heel subtiel nachtlampje dat werd geactiveerd door een voetschakelaar die aan de zijkant van de basis was gemonteerd. Alsof dat nog niet genoeg was, is de centrale bovenste fitting omgeven door een grote metalen beker met daarin een glazen kom met een wit wafelpatroon dat het licht naar boven reflecteert en weerkaatst op het plafond. Een stoffen of zijden kap wordt over een glazen reflector geplaatst om het licht naar beneden te reflecteren om te lezen. Een enkele armlamp kan een eenvoudig nachtlampje bieden of een hele kamer verlichten in de helderste omgeving. Er is tegenwoordig nergens een helderdere of veelzijdigere lamp verkrijgbaar, hij is bijna 100 jaar geleden ontworpen en gebouwd!

Een van de beste leeslampen ter wereld is ook ontworpen. Veel geïmiteerd, maar nog steeds onbetwist. Brugarm vloerlamp of bruglampen hebben een typisch vloerlampontwerp met een metalen voet en staanders die de vorm kunnen aannemen van verschillende soorten versierde buizen, gedraaide ijzeren staven, enz. Het standaard blad heeft een decoratieve gegoten metalen arm. Het heeft een elegante boog of kromming die eindigt met een stopcontact dat naar beneden wijst en is bedekt met een kap van stof of glas. Dit heeft het effect dat het licht rechtop ongeveer 14-18″ wordt verbogen, terwijl het ook dichter bij het leesmateriaal of werkproject wordt verlaagd. Als resultaat plaatst het een goede lees- of werklamp. De lamp is zeer dicht bij het werk De meeste vloerlampen met brugarm hebben een handige trekketting die voor gebruiksgemak onder de voet van de lampenkap hangt.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *