Biologische bestrijding is simpelweg het gebruik van een of meer natuurlijke vijanden om plaagpopulaties in de kas en buiten in de tuin onder controle te houden. Het is een alternatief voor het gebruik van chemicaliën of het moeizaam met de hand plukken van ongedierte. Als het de komende weken wat warmer wordt in de tuin en in de kas, zullen de problemen met plagen duidelijk worden, dus het is de moeite waard om nu de biologische bestrijdingsopties onder de knie te krijgen, zodat u snel kunt reageren op problemen die zich voordoen.

Als u milieuvriendelijk wilt tuinieren, zijn biologische bestrijdingsmiddelen een van de beste bondgenoten waarop u een beroep kunt doen in de strijd tegen ongedierte in de tuin. Als u uw ongedierte echter met chemicaliën aanvalt uit angst voor insecten, is dit misschien niet uw methode – maar u moet het proberen. Geen van de insecten en ziekteverwekkers die in tuinen worden geïntroduceerd voor ongediertebestrijding, kan u, uw kinderen van ongedierte, schaden en zal in de meeste gevallen problemen onder controle houden, zelfs wanneer het ongedierte een weerstand tegen chemicaliën heeft opgebouwd. Als de bestrijding eenmaal zijn werk heeft gedaan en de plaagpopulatie daalt, zal ook deze door voedselgebrek uitsterven. Zover komt het misschien niet eens – veel roofzuchtige lieveheersbeestjes kopen insecten worden kannibaal zodra hun voedselbron verdwijnt!

Er zijn drie vormen van biologische bestrijding: roofinsecten die het ongedierte opeten, parasitaire insecten die hun eieren rechtstreeks in de gastheerplaag leggen en ziekteverwekkers die ziekten verspreiden onder de plaagpopulatie.

Sommige biologische bestrijdingsmiddelen zijn alleen geschikt voor gesloten kasomstandigheden, omdat ze zonder de extra warmte misschien niet overleven of besluiten om gewoon weg te vliegen.

In warme periodes kunnen aangetaste planten worden afgedekt met vlies en de controles daaronder worden losgelaten. Anderen, met name grondgebonden nematoden, zullen buiten gedijen.

Leer dus nu de verschillende biologische bestrijdingsmiddelen kennen en houd ze in gedachten voor wanneer er dit seizoen ongedierte in uw tuin of kas opduikt.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *