Een rijke en romige cheesecake gegarneerd met een zoete en knapperige toffee crumble is het perfecte dessert voor elke gelegenheid. Deze decadente traktatie is een publiekstrekker en zal zeker indruk maken op uw gasten.
Om deze toffee crumble cheesecake te maken, begin je met een eenvoudige crackerkorst uit Graham. Combineer gemalen Graham-crackers, gesmolten boter en suiker en druk het mengsel op de bodem van een springvorm. Bak de bodem goudbruin en laat afkoelen terwijl je de cheesecake vulling maakt.
Klop voor de cheesecakevulling roomkaas, suiker en vanille-extract tot een gladde massa. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed na elke toevoeging. Giet de cheesecake-vulling over de afgekoelde korst en bak tot het gestold is. Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.
Om de toffee crumbles topping te maken, combineer boter, bruine suiker en bloem in een mengkom. Gebruik een deegsnijder of je handen om het mengsel te mengen tot het grove kruimels vormt. Meng de gehakte stukjes toffee erdoor en strooi het mengsel over de bovenkant van de gekoelde cheesecake.
Druppel voor een extra verwennerij gesmolten chocolade over de toffeecrumble. Smelt gewoon chocoladeschilfers in de magnetron of op het fornuis en gebruik dan een lepel om het over de bovenkant van de cheesecake te sprenkelen.
Serveer plakjes van deze decadente toffee crumble cheesecake met een klodder slagroom of een bolletje vanille-ijs. Dit dessert is perfect voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, feestdagen of diners, maar het is ook geweldig voor een eenvoudige doordeweekse avondtraktatie.
Kortom, deze toffee crumble cheesecake is een heerlijk en toegeeflijk dessert dat elke zoetekauw zal bevredigen. Met zijn romige cheesecake vulling en knapperige toffee crumble topping, zal het zeker een hit worden op je volgende bijeenkomst.