Wat is cuppingtherapie?
Cupping is een oude techniek die de doorbloeding, nek-/rugpijn, migraine en meer behandelt en verbetert. Het is een alternatieve therapie die zijn oorsprong vindt in China en sindsdien is overgenomen door Egyptische en Midden-Oosterse culturen.

Het dateert al duizenden jaren, maar wordt wereldwijd door steeds meer gebruikers overgenomen. Beroemde atleten en beroemdheden zoals Michael Phelps en Jennifer Anniston hebben de therapeutische Hijama Amsterdam-techniek en de voordelen ervan de afgelopen jaren in de mainstream-schijnwerpers in de Verenigde Staten gebracht.

In deze blogpost zullen we delen wat cupping is, de voordelen ervan en hoe het kan helpen bij het verlichten van lichamelijke pijntjes en kwalen. lezen.

Hoe werkt cuppen?
Bij deze procedure wordt een warme kop op uw blote huid geplaatst om een vacuümzuigeffect te creëren. Zuigkracht helpt de bloedstroom te stimuleren.

Er zijn twee varianten van cupping: nat en droog. Bij beide methoden gebruikt de therapeut kruiden, alcohol of een brandbare substantie zoals papier en steekt een kopje in brand om het op de huid te gebruiken. Deze verwarmde cups zorgen voor zuigkracht waardoor je huid rood wordt. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat de bloedvaten verwijden.

Waarom zoeken mensen cupping op?
Het is niet alleen voor sporters. Een gewoon persoon die te maken heeft met pijnlijke hoofdpijn, ondragelijke pijn en hoge bloeddruk om maar een paar verontrustende problemen te noemen.

Iedereen kan deze behandeling voor verschillende doeleinden krijgen, waaronder verlichting van:

ontsteking verlichten
verhoogde doorbloeding
Hulp bij pijn in het lichaam
Helpt je te ontspannen en je welzijn te verbeteren.
Het is een soort diepe weefselmassage. Lees verder voor een uitgebreider overzicht van de voordelen van cupping!

Waar helpt cupping bij?
Klinische studies tonen aan dat cupping therapie een effectieve vorm van pijnstilling is. Ander bewijs wijst op een behandelbare aandoening. Hieronder vindt u een lijst met manieren waarop deze therapieën u kunnen helpen.

Hulp bij cupping therapie
Koorts
onrust
allergie
migraine
nek pijn
Spierpijn
Fibromyalgie
slechte doorbloeding
rugpijn
knie artrose
aanhoudende hoest
stimulatie van de doorbloeding
carpaal tunnel syndroom
verwijdering van gifstoffen uit het lichaam
Heeft u te maken met een van de genoemde pijnen en vraagt u zich af of cupping zou kunnen helpen? Lees verder voor meer informatie over de verzachtende effecten van deze kunst.

4 voordelen van cuppen

1. Pijnverlichting
Cupping-therapie verlicht pijn, vermindert littekenweefsel diep in spieren en bindweefsel en vermindert zwellingen en spierknopen.

En zoals veel aanvullende behandelingen, minimaliseert cupping gifstoffen die waarschijnlijk gemakkelijk kunnen worden behandeld en geëlimineerd door circulerende gifstoffen naar de huid te brengen.

2. Ontsteking verlichten
Ben je moe van zweren? Cupping helpt het lichaam ontstekingen te verminderen door middel van afzuiging. Integendeel, je kunt het zien als een massage. Deze behandeling draagt bij aan aseptische ontsteking.

De vacuümachtige zuigkracht van de cup veroorzaakt microtrauma op de toedieningsplaats. Dit zorgt ervoor dat het lichaam een reeks chemicaliën, fibroblasten en witte bloedcellen, afgeeft aan het getroffen gebied om het genezingsproces op gang te brengen.

3. Verhoog de bloedstroom
Cupping helpt de bloedcirculatie te verhogen in een warme kop in de buurt van de plaats waar de hete kop is geplaatst. Het kan spierspanning verzachten, de algehele doorbloeding verbeteren en celherstel bevorderen. Het kan ook helpen bij het opbouwen van nieuw bindweefsel en het creëren van nieuwe bloedvaten in het weefsel.

4. Verlicht chronische vermoeidheid
Heeft u te maken met chronische vermoeidheid? Volgens een studie uitgevoerd door de National Library of Medicine, verlichtte cupping-therapie de symptomen van vermoeidheid aanzienlijk en verbeterde de stemming en slaap.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *