Systeem stroomvereisten

Zoals bij de meeste voedingen, is een primaire overweging bij het selecteren van een DC-DC-converter het bepalen van de uitgangsvermogensvereisten van het systeem. De uitgangsvereisten van de dc-dc-omzetter omvatten de uitgangsspanning en -stroom die door de omzetter worden geleverd. De uitgangsspanning kan tolerantiespecificaties hebben die afhankelijk zijn van de omgevingsomstandigheden, zoals ingangsspanning, uitgangsbelastingstroom, omgevingstemperatuur, enz. De specificaties voor de belastingsstroomvereiste moeten de minimum-, maximum- en typische waarden bevatten.

Vereiste specificaties voor 24-v-naar-230-v-omvormer toepassingen zijn uniek in vergelijking met ac-dc-voedingen omdat ingangsspanningen niet zijn gestandaardiseerd, zoals voor ac-dc-voedingen. Bij het selecteren van een dc-dc-converter is het noodzakelijk om het bereik van ingangsspanningen te specificeren die op de converter zullen worden toegepast.

Geïsoleerde versus niet-geïsoleerde configuraties

Dc-dc-converters zijn verkrijgbaar in geïsoleerde of niet-geïsoleerde configuraties. Geïsoleerde omvormers zijn geconstrueerd met de ingangs- en uitgangscircuits galvanisch geïsoleerd, er is geen gelijkstroompad tussen de ingang en uitgang. Deze converters worden vaak gebruikt om de ingangs- en uitgangscircuits te scheiden voor elektrische ruis of gevaarlijke spanningsisolatie. Geïsoleerde omvormers zijn verkrijgbaar met meerdere uitgangsspanningen van een enkele omvormer.

Niet-geïsoleerde omvormers hebben een gelijkstroomverbinding tussen de ingang en uitgang via de gemeenschappelijke aarde tussen de ingangs- en uitgangscircuits. Deze klasse converters kan kleiner en goedkoper worden gemaakt dan geïsoleerde converters. Sommige niet-geïsoleerde omvormers zijn in staat om een ​​negatieve uitgangsspanning te produceren uit een positieve ingangsspanning.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *