Dit is gebaseerd op het gebruik van latexverf, de meest populaire verfsoort die een schilder en decorateur uit Oxford zal gebruiken.

Latexverf heeft over het algemeen ongeveer 30 minuten nodig om te drogen, maar dit is afhankelijk van de temperatuur, kleur, type verf, vochtigheid in de kamer en de techniek waarmee de verf is aangebracht door de Oxford-decorateurs. Gemiddeld is de overschildertijd voor de meeste latexproducten 4-5 uur (kijk op het etiket van het verfblik voor de aanwijzingen van de fabrikant en zorg ervoor dat uw Oxford-schilder zich hieraan houdt).

Het duurt langer voor donkere kleuren om te drogen omdat de hoeveelheid kleurstof groter is voor donkere kleuren en kleurstof bestaat uit pigment en glycol die langer nodig hebben om te drogen.

Zorg ervoor dat uw Oxford-schilder en -decorateur het verfwerk niet overhaast! Te snel overschilderen en uitrollen in een nog niet volledig gedroogd vakschilder kan problemen veroorzaken die moeilijk te corrigeren zijn. Als verf wordt aangebracht op een afwerking die nog niet droog is, bevochtigt het water in het product de basislaag van de verf opnieuw. De basislak wordt dan opnieuw geactiveerd en begint van de muur af te rollen, wat resulteert in een gestructureerd effect dat er niet goed uitziet. Als dit toch gebeurt, betekent dit dat je Oxford-decorateur de muur moet schuren en moet wachten tot de verf is opgedroogd, dus door te haasten zul je de klus in feite langer laten duren.

Na ongeveer 2 weken zal de verf volledig uitgehard zijn en maximale duurzaamheid bereiken. Als de verf na 2 weken een afwasbaar type is, kan deze met water en zeep en een spons worden gewassen.

Verven op oliebasis hebben gemiddeld genomen een langere droogtijd dan latexverven. Zorg ervoor dat uw Oxford-schilder en -decorateur tussen de 4 en 24 uur na het aanbrengen van de tweede verflaag op de eerste laag vertrekt.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *