Gordels in de auto spelen zo’n belangrijke rol, maar er wordt zelden aan gedacht wanneer het tijd is voor onderhoud en reparaties. Toch kan aandacht voor de riemen zorgen voor een soepele werking van alle voertuigonderdelen en uw veiligheid op de weg.

Wat is een distributieriem?

De distributieriem is het onderdeel dat de werking van kleppen en zuigers synchroniseert. De nokkenas en de krukas zijn erdoor verbonden. Het ontbreken van perfecte synchronisatie maakt het onmogelijk voor de motor van de auto om soepel te lopen. De motor met riem of ketting is het enige stuk dat verantwoordelijk is voor het bereiken van het doel.

Het gebrek aan spanning zal het verslijten versnellen. Overmatige strakheid zal lagers beschadigen. Bij het onderhoud en de reparatie van de distributieriem van uw auto zult u uiterste precisie moeten betrachten om alle onderdelen optimaal te laten functioneren.

Het controleren van de spanning is een maandelijkse noodzaak. Hiervoor kan een auto-distributieriemset worden gekocht en gebruikt. Het bespaart u zowel tijd als geld dat u anders aan een professionele service moet besteden. Zorg er bij het inspecteren voor dat de motor niet draait. In dergelijke gevallen is er een groot risico op ongevallen.

Apparatuur die nodig is voor onderhoud en reparaties

Als u zelf autoreparaties wilt uitvoeren, moet u investeren in de juiste apparatuur. De meest voorkomende onderdelen voor het onderhoud zijn:

· Momentsleutel

· Een goede schroevendraaierset

· Doppenset

· Ringsteeksleutels

· Krik en kriksteunen

· Lekbak

Bouten, pennen en natuurlijk een nieuwe distributieriem zijn nodig, wanneer je het oude stuk moet vervangen. Houd er rekening mee dat de uitrusting en de details van de procedure heel vaak afhangen van het type voertuig en het model. Er is geen universele oplossing en u moet meer leren over de specifieke kenmerken van uw auto en de werking van de motor.

Oorzaken van problemen en waar u op moet letten

Als u gewend bent aan uw eigen auto te werken, heeft u de distributieriem zeker gezien. Weet u echter waar u op moet letten om te bepalen of deze in goede staat verkeert of aan vervanging toe is?

Scheuren, overmatige speling en versnippering zijn allemaal redenen tot bezorgdheid. Als u dergelijke tekenen van veroudering opmerkt, moet u overwegen het oude stuk te vervangen.

De motor zelf wordt behoorlijk heet tijdens het functioneren, wat natuurlijke schade aan de distributieriem veroorzaakt. Andere factoren die de toestand van de riem beïnvloeden en de schade versnellen, zijn onder meer olielekken die corrosie van de riem kunnen veroorzaken, onregelmatig rijden en extreem droge klimaten die het materiaal waaruit de riem is gemaakt, kunnen beschadigen.

Tijdens uw bezit van het voertuig moet u de distributieriem minstens één keer vervangen. Routine-inspecties van de toestand ervan geven u een idee wanneer dat zou kunnen zijn. Als u van tevoren een auto-distributieriemset bij de hand heeft, is dit alleen maar handig voor u als de tijd daar is. Door maandelijks een kijkje te nemen, voorkom je problemen onderweg terwijl je van huis bent.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *