Tijdens het tuinieren moet u af en toe pesticiden of herbiciden gebruiken. Veiligheid moet een eerste zorg zijn bij het omgaan met deze gevaarlijke chemicaliën. Het leven van uw planten, dieren, uzelf en anderen staat op het spel en een verkeerde toepassing kan verwoestende gevolgen hebben.

1. Voordat u uw toevlucht neemt tot chemische toepassingen, kunt u werken aan de eliminatie van ongedierte door geïnfecteerde bladeren en stengels van de planten te snoeien, barrières te creëren met behulp van vallen en pluggen. Slakken houden bijvoorbeeld van vochtige plekken onder bladeren en aan de voet van planten. Elke ongedierteopvang (huisvesting) zoals oude planken of plastic of andere containers die niet in gebruik zijn, moet worden opgepakt en opgeslagen of weggegooid.

2. Je kunt roofinsecten zoals groene gaasvliegen en lieveheersbeestjes gebruiken voor bladluis bestrijden. Als je een waterornament hebt, zie je waarschijnlijk af en toe een drakenvlieg en ze zijn erg nuttig voor je tuin.

3. Misschien wil je deze recepten voor alternatieve ongediertebestrijding proberen:

Tegen groene bladluizen en mijten – Meng 1 eetlepel vloeibare zeep en een kopje plantaardige olie. Verdun een theelepel van deze oplossing in een kopje water en spray op bladluizen en mijten.

Tegen kakkerlakken – Stof van boorzuur kan worden aangebracht op scheuren of toegangspunten van deze insecten. Laurierblaadjes op planken in de voorraadkast kunnen ook helpen om deze beestjes af te weren.

4. Wanneer en als u een commercieel pesticide of herbicide toepast, lees dan het etiket voor veilig en effectief gebruik.

5. Draag altijd beschermende kleding die de armen en benen bedekt. Het overhemd moet helemaal dichtgeknoopt zijn en de manchetten in rubberen handschoenen. De rubberen handschoenen die u gebruikt, moeten ongevoerd zijn, aangezien stoffen voeringen het pesticide absorberen en naar u overbrengen. Dit is slecht. Ook had een kous of indien aanwezig een soort plastic hoofdbedekking weer plastic om opname te voorkomen. Je moet ongevoerde rubberen laarzen hebben en je broeklegging moet in de bovenkant van de laars worden gestopt om besmetting te voorkomen. Als je klaar bent met het werken met het bestrijdingsmiddel was je alles met zeepwater.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *