Er is een register voor zedendelinquenten, dus waarom niet voor dierenmisbruikers? Zeker als je bedenkt dat de meeste ernstige gewelddadige criminelen beginnen met het mishandelen van dieren en dat keer op keer bewezen is dat individuen die dieren mishandelen, vaak ook anderen mishandelen.

“Je kunt het accepteren voor wat het waard is. Er zijn studies die aantonen dat die personen die sadistische en wrede daden plegen; de ergste van de ergste gevallen bij dieren; velen van hen worden later kindermisbruikers, misbruikers van echtgenoten,” Tennessee State Sen. zei Doug Jackson. “Ze hebben gewoon een gevaarlijke persoonlijkheid. Dus door ze in het register te plaatsen, kan een zekere mate van bescherming worden geboden.”

Jackson sponsort een wetsvoorstel dat vereist dat de namen Nieuws Vandaag van personen die zijn veroordeeld voor dierenmishandeling in Tennessee, op een dierenmishandelingsregister worden gezet. Hij sponsorde ook het wetsvoorstel dat enkele jaren geleden resulteerde in het register van zedendelinquenten.

Zijn plan zou zijn dat het Tennessee Bureau of Investigation, dat het register van zedendelinquenten bijhoudt, ook het register van dierenmishandeling bijhoudt. De naam van de misbruiker zou 10 jaar in het register blijven staan, waarna hij, als er geen andere gerelateerde veroordelingen waren, een verzoekschrift kon indienen bij de rechtbank om zijn naam te laten schrappen. De misbruiker zou een vergoeding betalen die de kosten van het bijhouden van het register zou compenseren.

Jackson zei dat het register nuttig zou kunnen zijn voor het uitvoeren van antecedentenonderzoeken bij mensen, net als het register voor zedendelicten. Zou je willen dat iemand die dieren mishandelt misschien met dieren of kinderen werkt? Hij noemt het ook als een afschrikmiddel tegen dierenmishandeling.

“Als je iemand gaat inhuren om in een kinderdagverblijf te werken, wil je misschien zowel het dierenregister als het register van zedendelinquenten controleren,” zei hij. “Het creëert een ander afschrikmiddel voor die individuen die deze daden begaan. Uw proces is openbaar; uw veroordelingen zijn openbaar, maar ze zijn begraven in het gerechtsgebouw. Als wat u deed bekend wordt gemaakt aan de samenleving in het algemeen met de klik van een muis die volgens mij een ander afschrikmiddel creëert en geen gevangeniscel in beslag neemt.”

Uiteraard vind ik dit een goed idee! Roofdieren zijn roofdieren, of ze nu op mensen of dieren jagen, ze zijn gevaarlijk en mensen zouden een manier moeten hebben om er gemakkelijk achter te komen. Dit zou landelijk ingevoerd moeten worden. Het dichtst dat we vandaag komen met enige vorm van database met dierenmishandeling is Pet-Abuse.com. Zelfs met zo’n geweldig werk als het onderhouden van hun database, is het niet allesomvattend en komt de meerderheid van de informatie uit mediabronnen. Het is nog steeds eng als je kijkt naar de duizenden en duizenden zaken die worden gevolgd.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *