Dus wie geeft er om gezond gewichtsverlies? Welnu, als de onderstaande informatie iets betekent, is er een groot deel van de samenleving dat zich daar zorgen over zou moeten maken.

Meer dan 65% van de volwassenen van 20 jaar of ouder kan worden geclassificeerd als zwaarlijvig. Bovendien heeft 17% van de adolescenten van 12-19 jaar overgewicht en 19% van de kinderen van 6-11 jaar. Obesitas is en blijft een serieus probleem in de toekomst. Er wordt zelfs voorspeld dat obesitas tegen 2020 een epidemisch niveau zal bereiken.

Hoewel iedereen begrijpt dat overgewicht of zwaarlijvigheid “niet goed voor je is”, begrijpen veel mensen niet welke risico’s zij en hun dierbaren lopen als ze in deze categorie vallen.

Mensen met obesitas of overgewicht lopen een verhoogd risico op sommige of alle van de volgende aandoeningen:

 1. Verschillende vormen van hartaandoeningen
 2. Beroertes
 3. Suikerziekte
 4. Kanker
 5. Artritis
 6. Ademhalingsproblemen
 7. Psychische stoornissen
 8. Hoge bloeddruk of hypertensie

Geschat wordt dat elk jaar 300.000 sterfgevallen ketoxplode in de verband houden met zwaarlijvigheid, en de economische kosten van zwaarlijvigheid in de Verenigde Staten bedroegen in 2000 ongeveer $ 117 miljard. Economische kosten omvatten de contante uitgaven van de betrokken personen, de kosten van de instellingen en organisaties die helpen bij het verlenen van diensten, en de kosten die worden gedragen door elk lid van de samenleving, of ze nu tot deze groep behoren of niet.

Een programma voor gezond gewichtsverlies kan veel betekenen om mensen te helpen de persoonlijke en financiĆ«le risico’s van overgewicht te vermijden, terwijl ze tegelijkertijd worden geholpen een langer, gelukkiger en productiever leven te leiden en meer jaren van gezond plezier te beleven zodra ze de werkplek achter zich laten.

Helaas hoor je tegenwoordig eerder van een “snel” afslankprogramma dan van een gezond afslankprogramma, en het is bijna onmogelijk om beide termen in dezelfde zin op te nemen. De programma’s voor snel gewichtsverlies die zo gangbaar zijn, zijn tijdelijke “oplossingen” voor de korte termijn als ze ook maar iets oplossen. Deze programma’s, die meestal bestaan uit drankjes, supplementen, pillen of exotische fitnessapparatuur, werken gewoon niet, althans niet voor permanent, gezond gewichtsverlies.

Erger nog, veel van deze programma’s voor snel gewichtsverlies kunnen zelfs bijdragen aan verdere gewichtstoename, verminderde levensvreugde, verminderde gezondheid en, in extreme gevallen, zelfs de dood.

Gelukkig zijn er programma’s, plannen, systemen en opties voor gezond gewichtsverlies die niet alleen kunnen zorgen voor of bijdragen aan gezond gewichtsverlies, maar ook voor een leven lang gezond gewichtsbeheer.

Hoewel voor een volledig programma een boek nodig zou zijn om alle mogelijke acties uit te leggen die u kunt ondernemen om gezond af te vallen, volgen hier een paar tips die iedereen kunnen helpen om aan de slag te gaan met een levenslang programma voor gezondheid en fitheid.

Hier zijn enkele tips om die ongewenste kilo’s op een gezonde manier kwijt te raken:

 1. Begin met bewegen. Een van de meest effectieve strategieĆ«n voor gewichtsverlies die er zijn, is lichaamsbeweging. Helaas hebben veel mensen geen idee hoeveel of welke beweging ze zouden moeten doen. Velen realiseren zich niet eens dat eenvoudige, leuke activiteiten zoals tuinieren, zwemmen of tikkertje spelen met de kinderen deel kunnen uitmaken van een oefenprogramma. Lichaamsbeweging is zo’n divers onderwerp dat iedereen die serieus bezig is met afvallen een beetje onderzoek moet doen naar de soorten activiteiten die mogelijk deel uitmaken van hun programma voor gewichtsverlies.
 2. Eet slim. Er is veel dat je kunt doen om te verbeteren wat en hoe je eet, maar voor sommige dingen is training en kennis nodig die de meeste mensen niet hebben. Het omvat ook allerlei ingewikkelde besluitvorming, soms gebaseerd op grafieken en lijsten, goede koolhydraten, slechte koolhydraten, voedingsmiddelen met een hoge glycemische index en voedingsmiddelen met een lage glycemische index. Als je dat allemaal geweldig kunt leren, gebruik dan in de tussentijd je gezonde verstand. Eet veel groenten en fruit, eet wat eiwitten, maar niet veel, en blijf uit de buurt van dingen met suiker. Leer jezelf om kunstmatige zoetstoffen te gebruiken in plaats van suiker en kijk naar etiketten.
 3. Eet klein. Eet meerdere keren per dag kleine, gezonde maaltijden en tussendoortjes. Een faalmechanisme dat in een dieet is ingebouwd, is het weigeren van voedsel. Het is niet alleen het ontkennen van plezier in eten en eten, maar je lichaam reageert ook op een bepaalde manier wanneer voedsel wordt ontzegd, en op een andere manier wanneer het regelmatig dagelijks wordt voorzien van kleine, gezonde maaltijden en tussendoortjes.
 4. Werk samen. Kom samen met een vriend die ongeveer dezelfde doelen heeft als jij. Maak elke dag een wandeling met ze. Ontmoet ze voor de lunch. Ze zullen geen gezichten trekken als je iets bestelt voor je gezondheid in plaats van voor de lol. Waarom zou u eigenlijk geen groep bij elkaar krijgen? Op die manier, als er een persoon niet beschikbaar is, is er misschien iemand anders. Bovendien is de sociale interactie goed voor je.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *