Gebouwen zoals onze huizen moeten droog zijn om comfortabel te kunnen wonen en schade te voorkomen. Tijdens het bouwproces of door een lekkage kunnen muren, funderingen of zelfs isolatielagen nat worden en drogen. Het proces van Bouwdroger huren kan efficiënter en betrouwbaarder worden gemaakt door monitoring op afstand met behulp van IoT-technologie. In dit geval worden verschillende monitoringopties besproken.

De oplossing:

Wat dacht u van het automatisch monitoren van de voortgang van het droogproces? Hier hebben we twee belangrijke parameters die we zouden kunnen gebruiken. De elektrische weerstand van een voorwerp is hoger als het droog is en geeft dus de voortgang van het drogen aan. De tweede parameter is de vochtigheid in de omgevingslucht in vergelijking met de vochtigheid van de luchtstroom die de droger bereikt vanaf het object. Is het verschil voldoende klein, dan is het droogproces voltooid of heeft de droger in ieder geval geen verdere droogwerking.

Een lokaal LoRaWAN-netwerk kan worden gebruikt om beide sensoren op verschillende plaatsen op de locatie op te stellen en de metingen door te geven aan een gateway die via mobiele netwerken communiceert met een IoT-platform. Het platform kan de machines beheren, technici op de hoogte stellen en een real-time toewijzing van de middelen technicus en machines mogelijk maken.

LoRaWAN met een mobiele gateway is hier het meest interessant omdat één gateway gemakkelijk een gebouw kan bestrijken terwijl het dataverbruik en energieverbruik van de sensoren erg laag is en daarom niet veel onderhoud of doorlopende kosten vereist.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *