Zijn fietszonnebrillen echt nodig?

Fietszonnebrillen zijn eigenlijk gewone zonnebrillen, maar ze hebben een speciale lens en iedereen kan ze dragen.

Fietszonnebrillen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden voor mensen die veel tijd in het zadel doorbrengen en hun ogen zo goed mogelijk willen beschermen. Deze bril heeft een gepolariseerde lens, die de schittering van de zon neutraliseert, waardoor hij veel comfortabeler is dan gewone zonnebrillen en veiliger.

In alle grote wielerwedstrijden, b.v. Tijdens de Tour De France dragen de deelnemers allemaal deze speciale zonnebril, ze zijn erg licht van gewicht en hebben een nylon montuur dat goed aansluit op het gezicht. Ze nemen ook weer hun oorspronkelijke vorm aan wanneer ze worden verwijderd. Deze bril biedt niet alleen bescherming tegen UV-stralen, maar heeft ook een onbreekbaar montuur.

Het belangrijkste kenmerk van Fietsbril op sterkte, en naar mijn mening de belangrijkste, is het speciale kenmerk, het verminderen van de schittering van de zon, waardoor de fietser direct in de zon kan kijken, zien waar hij/zij heen gaat, waardoor het risico op ongevallen wordt verkleind.

In feite is deze bril ontworpen voor gebruik in extreme sporten, omdat hij bestand is tegen zware klimatologische omstandigheden. Steeds meer sporters dragen nu deze bril, honkbalspelers, sneeuwskiërs, vissers etc.

De meeste zonnebrillenfabrikanten ontwerpen nu fietszonnebrillen, maar winkel zorgvuldig en ga niet alleen voor de trendy zonnebrillen, zorg ervoor dat u een bril koopt die u de grootst mogelijke bescherming biedt. Er ultra cool uitzien is allemaal leuk, maar het doel van de fietszonnebril is om je ogen te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Let bij het kopen van uw bril op lenzen die minimaal 95% bescherming bieden. Als u besluit uw fietszonnebril online te kopen, is er een mogelijkheid om de UV-classificatie te controleren, zodat u weet welke bescherming u zult hebben. U kunt uw sterkte ook op de lens laten zetten.

Mijn advies is, ga niet voor goedkoop, als je tijdens het fietsen een gewone zonnebril draagt en valt, is de kans groot dat het glas versplintert en permanente oogbeschadiging kan veroorzaken. Een goede bril beslaat niet als je transpireert, hij is goed ontworpen, dus een deel van de langsstromende lucht wordt afgeleid, dankzij goed geplaatste ventilatieopeningen, waardoor de gecondenseerde transpiratie die zich in je lens heeft opgehoopt, wordt uitgeroeid. Fietszonnebrillen plakken echt als lijm en blijven op hun plaats, wat er ook gebeurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Een commerciële slotenmaker kiezen
Next post Lijst met verpakkingsinspectie voor onderhoud van faciliteiten